Bábovka jako od babičky, to patří k babímu létu. Je hotová za pět minut – a to je dobře, protože se po ní taky zapráší, sotva ji postavíte na stůl.
Ingredience:
- 1 hrnek cukru (Tip: klidně dejte jen ½ hrnku, nebo ho nahraďte xylitolem od Allnature)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky (Tip: bezlepkáři můžou nahradit jáhlovou moukou od Allnature.)
- 1 hrnek mléka
- 1 bio prášek do pečiva od Allnature
- podle chuti holandské kakao
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200 °C
- Rozmíchejte cukr s vejci
- Vedle zamíchejte mouku s práškem do pečiva
- Všechny ingredience kromě kakaa smíchejte dohromady
- Rozdělte těsto na 2 poloviny a do jedné půlky podle chuti přidejte kakao.
- Vymažte formu na bábovku a na střídačku do ní nalijte vrstvy kakaového a bílého těsta
- Pečte 45 minut, pak zkuste bábovku propíchnout čistou špejlí. Pokud se na ni nechytá těsto, je bábovka hotová!
- Ještě teplou pocukrujte, nechte chviličku zchladit, ať vám není špatně, a servírujte k odpolední svačině.