Když venku prší a je sychravo, je nejlepší doba na to mluvit doma francouzsky a teskně hledět z okna. Nebo aspoň večeřet francouzský slaný koláč.
Ingredience:
- 1 balíček listového těsta
- 3 vajíčka
- pepř
- ½ lžičky bazalky Hermes
- ½ lžičky oregana Hermes
- 150 g oliv Hermes
- 100 g strouhaného sýra
- 1 cibule
- 120 g žampionů
- 200 g nakrájené slaniny
- 200 g smetany (1 krabička)
Další pomůcky:
- Koláčová forma
Postup:
- Orestujte na pánvi slaninu a předehřejte troubu na 180 °C.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a na trošku větší kousky nakrájené žampiony.
- Až všechno na pánvi změkne a zezlátne, roztáhněte na koláčové formě těsto a propíchejte ho vidličkou.
- Posypte těsto strouhaným sýrem.
- Ušlehejte v misce 3 vajíčka, přidejte pepř a smetanu.
- Smíchejte obsah pánve a vajíčka a všechno vylijte na pánev.
- Pečte rovnoměrně 30 minut.
- Po upečení nechte vychladnout.