Francouzský quiche

Když venku prší a je sychravo, je nejlepší doba na to mluvit doma francouzsky a teskně hledět z okna. Nebo aspoň večeřet francouzský slaný koláč.

Ingredience:

  • 1 balíček listového těsta
  • 3 vajíčka
  • pepř
  • ½ lžičky bazalky Hermes
  • ½ lžičky oregana Hermes
  • 150 g oliv Hermes
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 cibule
  • 120 g žampionů
  • 200 g nakrájené slaniny
  • 200 g smetany (1 krabička)

Další pomůcky:

  • Koláčová forma

Postup:

  1. Orestujte na pánvi slaninu a předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a na trošku větší kousky nakrájené žampiony.
  3. Až všechno na pánvi změkne a zezlátne, roztáhněte na koláčové formě těsto a propíchejte ho vidličkou.
  4. Posypte těsto strouhaným sýrem.
  5. Ušlehejte v misce 3 vajíčka, přidejte pepř a smetanu.
  6. Smíchejte obsah pánve a vajíčka a všechno vylijte na pánev.
  7. Pečte rovnoměrně 30 minut.
  8. Po upečení nechte vychladnout.